Hørsholm Mølle

Håndværktøjssamlingen


er fordelt i møllen og i magasinbygningen og er etableret af


Håndværkerforeningen for Hørsholm og Omegn


I møllen


Den nederste etage:er forbeholdt effekter fra det tidligere mølleri. I afdelingen er også en "felt-esse", (flytbar til brug i felten), samt en smedie med ambolt og værktøj til beslagsmeden.


1. etage: er forbeholdt træhåndværktøj, ofte fremstillet af håndværkeren selv til det formål værktøjet skulle anvendes til.


På 2. etage: findes blikkenslagerens mangeartede værktøj, arbejdsmodeller samt tegninger. Ligeledes adskillige færdige redskaber, udført af elever ved afholdte svendeprøver. Desuden en meget fin samling af gamle låse.


Husholdningsredskaber, håndlavede frem til de første mekaniske, afrunder sammen med et glarmesterværksted denne etage.


På 3. sal er møllelauget ved at etablere en udstilling, som vil vise Møllens funktion og historie.


 


I magasinbygningen


Magasinbygningen (tidligere kornlager) er indrettet med faste værksteder: Skomager, bogtrykker, modist (hattemager), sølvsmed, barber (bartskærer) og sadelmager.


Endvidere med plads til skiftende udstillinger.

.


Mange andre håndværksfag er repræsenteret såsom: urmager, kobbersmed, maler, murer, brolægger. buntmager samt 1000 ting af nationale klenodier viser udviklingen fra fortiden op til nutiden.


I anneksbygningen


Findes på 1. sal en model af Hirschholm Slot udført af lokale håndværkere i størrelsen 1:50 og udarbejdet på baggrund af de tegninger der har været tilgængelige, samt slottets historie i tekst og billeder.