Læs også om:

Mølledagen

Møllens historie

Luftfoto fra 1950erne

Til forsiden

Links

Håndværktøjssamlingen

er fordelt i møllen og i magasinbygningen og er etableret af

Håndværkerforeningen for Hørsholm og Omegn

I møllen

Den nederste etage:er forbeholdt effekter fra det tidligere mølleri. I afdelingen er også en "felt-esse", (flytbar til brug i felten), samt en smedie med ambolt og værktøj til beslagsmeden.

1. etage: er forbeholdt træhåndværktøj, ofte fremstillet af håndværkeren selv til det formål værktøjet skulle anvendes til.

På 2. etage: findes blikkenslagerens mangeartede værktøj, arbejdsmodeller samt tegninger. Ligeledes adskillige færdige redskaber, udført af elever ved afholdte svendeprøver.

Husholdningsredskaber, håndlavede frem til de første mekaniske, afrunder sammen med et glarmesterværksted denne etage.

 

I magasinbygningen

Magasinbygningen (tidligere kornlager) er indrettet med faste værksteder: Skomager, bogtrykker, modist (hattemager), sølvsmed, barber (bartskærer) og sadelmager. 

Endvidere med plads til skiftende udstillinger.

På 1. sal findes møblementet fra den gamle byrådssal. Væggene er udsmykket med  håndværkernes laugsymboler udskåret i træplatter, ophængt og vidner om ypperligt håndværk af træbilledskærer Philip Jørgensen.

Mange andre håndværksfag er repræsenteret såsom: urmager, kobbersmed, maler, murer, brolægger. buntmager samt 1000 ting af nationale klenodier viser udviklingen fra fortiden op til nutiden.

I anneksbygningen

Findes på 1. sal en model af Hirschholm Slot udført af lokale håndværkere i størrelsen 1:50 og udarbejdet på baggrund af de tegninger der har været tilgængelige, samt slottets historie i tekst og billeder.